Ghid de medicină internă Cazuri clinice comentate

0

Medicina internă reprezintă, prin complexitatea ei, unul din cele mai importante domenii ale medicinii moderne, care necesită un nivel înalt de cunoştinţe teoretice, dar şi o experienţă clinică apreciabilă.

Experienţa practică de specialitate se construieşte pe baza studierii fiecărui caz clinic în parte, ceea ce presupune cercetare clinică şi acces la laboratoare paraclinice şi de imagistică medicală performante. Fiecare pacient poate fi un subiect de cercetare clinică prin particularităţile sale şi, în principiu, fiecare caz poate fi un furnizor de aspecte noi, imprevizibile, complexe, care solicită o bună coordonare clinică şi teoretică a medicului practician, de cele mai multe ori în condiţii de urgenţă.

Din aceste considerente, autoarea a decis elaborarea acestei lucrări sub forma unei colecţii de cazuri clinice, redactate în manieră didactică, cu menirea de a servi ca modele teoretice şi practice pentru medicii din domeniul medicinii interne, cardiologiei, pneumologiei, gastroenterologiei, radiologiei şi a medicilor de familie, aflaţi la început de carieră.

65

Lucrarea se adresează deopotrivă şi studenţilor în medicină, dar şi tuturor medicilor cu experienţă care vor să-şi completeze cunoştinţele medicale cu aspecte de actualitate ale medicinii interne contemporane.

Pentru textul integral vezi editia print Medica Academica

Autor: Daniela Bartoş

Editura Niculescu, Bucureşti, 2007

Dr. Viorica Vidu, Cercetător ştiinţific principal  grd.III, Doctor în ştiinţe medicale Institutul Clinic de Boli Digestive şi de Transplant Hepatic Fundeni,
Bucureşti

About Author

Medica Academica

Comments are closed.