Medici fără frontiere recrutează în România

0

Organizația Medici fără Frontiere caută medici și farmaciști, dar și specialiști în resurse umane și logistică/aprovizionare pentru misiunile de salvare, potrivit unui comunicat de presă. Se caută oameni care își doresc să se implice în acțiuni umanitare, capabili să se adapteze la situații noi, apți să improvizeze, rezistenți la stres și care au cunoștințe de engleză și/sau franceză.

Costurile de transport, vize, cazare, diurnă, vaccinuri sunt acoperite de organizație. Misiunile pot dura până la 12 luni și sunt plătite, deși nu salariul ar trebui să fie motivația celor care aplică, ci faptul că-i pot ajuta pe cei care au nevoie de acces la servicii de sănătate, se menționează în comunicatul de presă. ”Lucrul pe teren în misiunile Medici fără Frontiere cere pasiune, spirit umanitar și competență profesională – trei atribute foarte bine reprezentate printre colegii români și trei motive pentru noi să continuăm să recrutăm din România” spune Laura Spannocchi, responsabilă cu recrutarea personalului medical, din partea Medici fără Frontiere, Departamentul de Resurse Umane, Viena, Austria.

Se caută: medic specialist Anestezie (certificat de medic specialist Anestezie, experiență profesională în anestezie pediatrică, terapie intensivă și îngrijire medicală de urgență, să fie disponibil pentru misiuni de minim patru săptămâni, fluent în engleză și/sau franceză, să aibă talent pentru improvizații și adaptare la situații noi, apărute în timp scurt), medic specialist Obstetrică-Ginecologie (certificat de medic specialist Obstetrică-Ginecologie, experiență în chirurgie obstetric, să fie disponibil pentru misiuni de minim opt săptămâni, fluent în engleză și/sau franceză), farmacist (absolvent al Facultății de Farmacie, 2 ani de experiență, ideal într-un spital, de dorit: să aibă cunoștințe despre tratamentul HIV și TB, să fie disponibil pentru misiuni de 6-12 luni, fluent în engleză și franceză), specialist sănătate mintală (psiholog clinic, psihiatru, psihoterapeut cu minim doi ani de experiență practică cu pacienți cu traume / sindrom postraumatic, victime ale violenței, consiliere pentru HIV/SIDA, experiență ca formator și supervisor, creativitate și inițiativa de a lucra cu personal non-profesional într-un context cultural diferit, fluent în engleză și/sau franceză, cunoștințele de arabă sunt un plus, dă fie disponibil pentru misiuni de 6-12 luni). De asemenea, în afara personalului medical, organizația mai angajează: coordonator HR (Cunoștințe de HR Management, inclusiv legea muncii, benchmarking, state de plată, recrutare, dezoltarea personalului, abilități de improvizație și negociere, cunoștințe excelente de engleză și bune de franceză, să fie disponibil pentru misiuni de 9-12 luni), HR development manager (experiență de minim 2 ani în HR Development si/sau Training, cunoștințe excelente de engleză și/sau bune de franceză, să fie disponibil pentru misiuni de 6-12 luni), specialist logistică/aprovizionare (absolvent de cursuri vocaționale sau de facultate cu profil tehnic, minim doi ani de experiență în logistică, aprovizionare, transport sau achiziții, abilitatea de a improviza, de a fi bun la cifre, de a negocia cu autoritățile locale, fluent în engleză și franceză, să fie disponibil pentru misiuni de 9-12 luni.

Prima sesiune de informare va avea loc la București, pe 18 mai, la Sala Palatului. Următorul webinar pe această temă are loc pe 24 aprilie, iar înscrierile se fac la msf.at/en/events. Mai multe detalii despre Medici fără Frontiere și colaborarea cu ei se găsesc pe medici-fara-frontiere.ro și pe msf.at/work-with-us .

În ultimii cinci ani, 35 de români au fost recrutați de organizația Medici fără Frontiere, iar în acest moment, cinci români se află în misiuni în țări precum Yemen, RD Congo sau Liban.

About Author

Raluca Bajenaru

Leave A Reply