Născut în 1862, în Yokohama, autorul a beneficiat de restaurația Meiji (1867), care a redeschis porțile Japoniei către lume, după o izolare cvasicompletă de 200 de ani. A studiat, inițial, Politică și Finanțe la Universitatea Imperială din Tokyo, dar întâlnirea din 1879 cu Ernest Fenollosa i-a trezit interesul pentru arta și cultura veche, japoneză și asiatică.
The Book of Tea – Cartea Ceaiului, scrisă în engleză și publicată la New York, prezintă, într-o formă ușor de înțeles pentru occidentali, istoria ceremoniei ceaiului, influențele ei asupra artei, dar și asupra stilului de viață asiatic, în general, și japonez, în special. Citiți-o și veți bea înnobilatul ceai, religie a esteticului, adorație a frumuseții cotidiene, veți trăi dinastiile ceaiului fiert, cu spumă, sau în infuzie…
Traducător: Irina Holca
Editura Nemira & Co.,
2008 Bucureşti