Prof. Irinel Popescu respinge acuzațiile de a fi promis mită ca să obțină o soluție favorabilă

0

Prof. Irinel Popescu spune că acuzațiile procurorilor DNA de a fi promis mită pentru a ocoli legea și a obține soluții favorabile în cauza în care era cercetat sunt neadevărate și constituie o înscenare. Cunoscutul chirurg este cercetat într-un dosar de dare de mită, deschis după ce cauza în care era cercetat și pentru care se dăduse o soluție de neîncepere a urmăririi penale de către un procurer DNA a fost redeschisă.

Reiterez cu această ocazie faptul că nu am promis, nu am oferit și nu am dat vreodată mită pentru a obține o soluție favorabilă în dosarele în care am fost cercetat. Este total neadevărat faptul că aș fi cerut mită reprezentanților unei companii de IT și la fel de neadevărat este faptul că aș fi apelat la anumite persoane pentru a ocoli legea și a obține soluții favorabile. Am fost prins în această înscenare care va fi analizată de magistrați din perspectiva legalității și a compatibilității cu jurisprudența europeană”, a declarat prof. Irinel Popescu.

Cunoscutul transplantolog a reacționat după informații apărute în spațiul public referitoare la o presupusă mită promisă organelor judiciare, în valoare de 100.000 de euro. Medicul spune că “dosarul în discuție a îmbrăcat în haina “juridică” o înscenare minuțioasă orchestrată de organele de urmărire penală”, în condițiile în care acuzațiile anterior lansate împotriva sa “se dovedeau “ineficiente” în atingerea scopului urmărit”.

Profesorul Irinel Popescu spune că în cauza în care era cercetat inițial și care se referă la perioada când era președinte al CNAS, “toți experții, inclusiv raportul DNA, au concluzionat că a respectat întocmai legea, iar alegațiile privind presupusa faptă de abuz în serviciu erau vădit nefondate”, însă expertiza a fost anulată “pentru că nu a convenit acuzării”.

Procurorii îl acuză că în 2009, când s-a aflat la conducerea CNAS, ar fi încheiat ilegal acte adiționale care ar fi permis atribuirea unor contracte supraevaluate pentru sistemul informatic al instituției.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.