Slovacia se pregăteşte pentru servicii e-Health

0

Ministerul slovac al Sănătăţii intenţionează să implementeze cât mai curând un set de servicii e-Health care ar pune bazele informatizării sistemului de sănătate, notează publicaţia Healthcare IT Management.

Reforma sistemului de sănătate cuprinde servicii cum ar fi cel de programare electronică pentru consultaţii, furnizarea de servicii medicale la distanţă, eliberarea de reţete sau vouchere electronice, dar şi  introducerea, din 2013, a cardurilor electronice pentru pacienţi.  Principalul scop al cardurilor electronice medicale este de‑a oferi accesul la istoricul tratamentului de care a beneficiat pacientul prin internet, oricând şi oriunde. Cardul electronic medical va conţine informaţii despre pacient, inclusiv despre vaccinurile care i-au fost administrate de-a lungul vieţii.

Ministerul slovac al Sănătăţii consideră că aceste informaţii, centralizate pe un card, ar putea salva vieţi. “Istoricul medical al pacientului, în format electronic, oferă medicilor din toată lumea şansa de a trata pacienţii prin portalul de Sănătate Naţională. Aceste date vor fi stocate pe un card electronic, iar medicii le vor putea accesa indiferent de locaţia unde se află, fapt care le va oferi posibilitatea de‑a acorda sfaturile necesare, chiar şi la distanţă”, a declarat Ministrul slovac al Sănătăţii. Contractul care va susţine prima fază a implementării acestei reforme valorează 32,4 milioane de euro şi a fost semnat cu compania americană Ness Technologies.

32,4 milioane de euro, prima fază a implementării e-Health în Slovacia

About Author

Medica Academica

Comments are closed.