3 ani

0

Am fost chemată acum trei ani să particip la construcția Medica Academica și m-am angajat „cu arme și bagaje” și „fără să precupețesc niciun efort”. Este o expresie tocită, ultima, mai ales, dar care reflectă pe deplin angajamentul meu față de acest proiect.

Revista a crescut an de an, număr de număr, oamenii o cunosc și mulți o apreciază. Și-a câștigat o identitate proprie și, sper, un loc în inima abonaților și cititorilor noștri. Știm că mai avem multe de făcut, gândim pașii următori și vă invit să fiți alături de noi martori la această evoluție.

Văd revista ca pe o terra ferma – un reper, o insulă de soliditate într-un sistem de sănătate șubrezit și zguduit din temelii de cutremure, mai mici sau mai mari. O terra ferma din ceea ce este valoros, solid, real, palpabil, puțin contestabil, din fapte și idei originale, ancoră atunci când totul în jur se prăbușește și nu știi dacă cineva demolează peste tine o clădire pentru a face loc unei alte construcții sau e pură degringoladă, din care „scapă cine poate”. Am încercat să punem lumină și acolo unde alții sunt prea grăbiți, prea neglijenți sau prea puțin interesați să o pună, pentru a vedea plusvaloarea și munca minuțioasă de construcție a fiecărei zile de doctor.

Am avut în acești ani multe întâlniri revelatoare, exclusivități, materiale de specialitate sau materiale de analiză. Dintre materialele de anul trecut, aș aminiti interviurile în exclusivitate cu prof. Victor Velculescu sau cu prof. George Călin, ambasadori ai cercetării medicale românești în lume, cu tineri din „generația pierdută” de medici sau cu nume mari ale celor care au ales să rămână și să construiască aici – prof. Leon Dănăilă, prof Ioan Lascăr, prof. Dan Enescu, prof. Gheorghe Peltecu sau dr. Vasile Cepoi, pentru a cita numai câteva nume.

Aș vrea să spun că dacă vi se pare că revista strălucește – așa o văd eu – vreau să cred că nu e din cauza poleielii, ci este o strălucire interioară, care vine din spatele fiecărui cuvânt pe care îl gândesc și îl scriu.

Aș vrea să mulțumesc echipei cu care lucrez, care face un lucru extraordinar, colaboratorilor noștri, tuturor celor care au scris în Medica Academica, tuturor celor care ne susțin și mai ales dumneavoastră, care tocmai ați ales să ne citiți!

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.