Amgen aduce în România inovaţii biotehnologice

0

Amgen, cel mai mare jucător mondial pe piaţa de medicamente produse prin biotehnologie, şi-a făcut intrarea, la începutul lunii februarie, pe piaţa locală de produse farmaceutice. Compania are ca obiective, în perioada următoare, atât extinderea prezenţei clinice, dar şi a operaţiunilor comerciale.

Dată fiind experienţa anterioară dobândită în România încă din 2004, prin prisma unui program medical, conducerea Amgen a decis că este momentul să-şi intensifice prezenţa în piaţa farmaceutică locală. Din punct de vedere economic, România, ca membru al UE, reprezintă o piaţă atractivă, cu un potenţial extraordinar. Deschiderea noii sucursale va însemna, în mod direct crearea a 50 de noi locuri de muncă, şi multe altele în mod indirect. Conform lui Willard Dere, Director Medical Internaţional Amgen, un alt motiv pentru care compania a ales să se extindă acum pe piaţa românească îl reprezintă expertiza clinică excelentă a specialiştilor români în domenii ca hematologia, oncologia, nefrologia şi reumatologia. Conducerea Amgen va utiliza rezultatele studiilor de cercetare ale clinicienilor români pentru a dezvolta noi medicamente biotehnologice. Compania vizează un parteneriat pe termen lung cu specialiştii români, spun reprezentanţii Amgen. Compania nu a precizat valoarea investiţiilor avute în vedere pentru piaţa din România. Regis Lhomme, director general la Amgen Romania, care a condus între anii 2000 – 2006 filiala locală a Pfizer, spune că decizia de‑a înfiinţa propria sucursală vizează lărgirea bazei de pacienţi care vor beneficia de terapii inovatoare marca Amgen. Anterior, produsele companiei erau distribuite de Mediplus, divizia de distribuţie a grupului A&D Pharma.

58

Ce înseamnă biotehnologie?

Medicina biotehnologică oferă unele dintre cele mai noi şi cele mai eficiente tratamente pentru diverse afecţiuni precum cancerul, bolile de rinichi, artrita, diabetul şi osteoporoza. Mai mult de 20% din medicamentele existente pe piaţă sunt produse ale biotehnologiei, iar acest procent este într-o continuă creştere. În laboratoarele Amgen sunt identificate moleculele cu potenţial terapeutic, sunt determinate codurile genetice necesare pentru producerea acelor molecule şi sunt dezvoltate celule având coduri genetice care le permit să sintetizeze potenţialele medicamente.

Pentru textul integral vezi editia print Medica Academica

Johana Toma, redactor

About Author

Medica Academica

Comments are closed.