Dincolo de limite

0

Ne luptăm zi de zi cu traficul, cu grijile mărunte, cu birocraţia. Cu invidiile, cu răutăţile altora, cu oboseala. Cu limitele noastre, cu ale celorlalți. Ne luptăm cu ce ne dă viaţa, cu ce vrem noi de la ea. Ne luptăm să ne împlinim visele, cei fericiţi, care nu au renunţat încă la ele. Ne luptăm, până la urmă, cu noi înşine!

Unii se bat pentru un an, o lună, o zi de viaţă. Oana Pellea povestea că mama ei, care a smuls cinci ani unui diagnostic implacabil, i-a zis către sfârşit: “Viaţa e pe zile!”

Şi când viaţa e pe zile, o vedem cât e de preţioasă! Şi realizăm cât de bogat poate fi cel care are, în mâinile sale, puterea de a o dărui.

Sunt oameni care îşi trăiesc viaţa de parcă ar fi în misiune! Cu determinare, cu perseverență, cu energie, fără să se lase doborâţi de insuccese, de probleme mărunte, care trec de ele şi văd în mintea lor cum se încheagă zilele, una după alta, într-un sens unic, al întregului. Păsări Phoenix care reușesc să renască din propria cenușă și să construiască, și să se reconstruiască, interior, atunci când totul pare pierdut!

Sunt oameni care testează limitele vieţii, ale chirurgiei, ale ştiinţei. Care nu se sfiesc să ajungă acolo unde nimeni nu a ajuns vreodată. Care vor să facă din Terra Incognita un loc familiar. De ce?

Poate pentru că nu ştiu să renunţe la visul lor, poate pentru că e o soartă pe care şi-au ales-o, poate pentru că e o soartă care i-a ales!

Delia Budurcă

redactor șef

delia.budurca@tarus.eu

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.