Compania Tarus Media a premiat cele mai importante proiecte din domeniul eHealth din anul 2010 în cadrul Galei Premiilor eHealth 2011, eveniment organizat în avampremiera eHealth Congress 2011.
Andreea Motoc, redactor șef Medical Student, a primit premiul de simpatie pentru platforma www.epathology.ro, prima platforma românească online pentru studiul anatomiei patologice. Este un instrument de informare care și-a dovedit eficiența si utilitatea atât pentru studenți și rezidenți, cât și pentru medicii specialiști și cadre didactice.
Proiectul SIUI, implementat de CNAS, a fost recompensat cu Premiul de excelență pentru promovarea și implementarea unor politici coerente și eficiente, în scopul creșterii calității și a siguranței îngrijirilor. Premiul a fost acordat președintelui CNAS, Lucian Nicolae Duță.
În argumentația care a susținut acordarea premiului, Valentin Țăruș, președintele Tarus Grup, a relevat determinarea CNAS pentru implementarea acestui proiect, în ciuda rezistențelor și chiar a opoziției la schimbare, cât și anumite date concrete legate de acest proiect. SIUI emite zilnic 125.000 de rețete medicale, înregistrează o medie de tranzacții zilnice de 6,12 milioane, are 19.583.979 de beneficiari și aduce cea mai mare economie la buget înregistrată în vreun domeniu subvenționat de stat din țara noastră, 9 milioane de euro anual.
Președintele CNAS a spus că este bucuros că primește acest premiu, pentru că este rareori felicitat, și a apreciat “clarviziunea” organizatorilor de a miza pe eHealth dintr-o perioadă în care acest domeniu era foarte puțin cunoscut la noi. Congresul eHealth se află în acest an la ediția a 6-a.
Proiectul TELEASIS, realizat de Institutul Naţional de Studii şi Cercetari pentru Comunicaţii, a primit unul din premiile de excelență în eHealth. Scopul proiectului a fost dezvoltarea unui model de teleasistenţă medicală şi socială, eficient din punct de vedere al costului, precum şi al tehnologiilor info−comunicaţionale inovative şi al dispozitivelor ce permit realizarea acestora. Premiul a fost primit de Sorin Pușcoci, Director de proiect, Institutul Naţional de Studii şi Cercetari pentru Comunicaţii.
Alte proiecte premiate au fost “Cresterea eficienței serviciilor medicale ale Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiesti prin implementarea de solutii e-sanatate”, înmânat lui Călin Boeru, manager, „Realizarea şi implementarea unui sistem spitalicesc informatic şi informaţional integrat in cadrul Spitalulului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj”, înmânat lui Petre Slupa, consultant IT al spitalului, portalul de informare și educație în domeniul bolilor rare, www.edubolirare.ro, înmânat Cameliei Arion, Project manager, Asociatia Prader Willi, și proiectul “Aplicaţie ICMed pentru telefoane de tip smartphone destinată pacienţilor”, înmânat Adinei Brănici, director Departament Cercetare, Syonic Timișoara.
Premiile au inclus și câte un tablou realizat în Tabăra de Pictură de la Cârnic, Retezat, sponsorizată de Tarus Group.
În cadrul evenimentului a fost lansată și cartea “Avatarurile unei vieți”, scrisă de dr. Sebastian Nicolau, o reflexie a metamorfozei societăţii româneşti din anii ’30 până în prezent.