Între vorbe și fapte

0

Multe vorbe și puține fapte. Multe vorbe și puține idei. Multe vorbe și puțini pași înainte. Iar din noianul de vorbe, uneori rele, alteori bune, de foarte multe ori fabricate, abia se mai zăresc faptele și lucrurile consistente pentru care ar trebui să fie un om, sau un proiect, evaluat. Valoarea adevărată dispare sub un noian de vorbe și imagini, care formează împreună așa-numita imagine, expresie suverană, care uneori se construiește aleatoriu, dar de multe ori cu foarte mare minuție, strategie și bani de către specialiști.

Imaginea bună se construiește cu fapte, cu realizări, sau cel puțin așa vreau eu să continui să cred, cu o naivitate pe care mi-o asum, pentru că nu am găsit altceva mai bun să pun în loc.

Se întreba retoric un tânăr medic, care profesează peste hotare și al cărui interviu vă invit să îl descoperiți în paginile următoare, dacă nu cumva important este să fii acolo unde poți să îți rămâi ție fidel, ca profesionist, și să faci lucruri bune… Să-ți rămâi fidel ție însuți…!

Nu pledez deloc pentru a pleca afară, deoarece aici, la noi acasă, este foarte multă treabă de făcut. Pledez pentru restaurarea valorilor, pentru recâștigarea lor, pentru reinvestirea lor cu încredere. Pentru energia de a arunca mizeria și non-valoarea la locul lor, la gunoi.

Un grup de cercetători de la Fundeni sunt implicați în cercetări de vârf în domeniul cancerului hepatic, iar primele rezultate au intrat în circuitul științific internațional. Un important centru de cercetare urmează să fie construit la Fundeni. Iată că sunt oameni, în România, care găsesc căi și soluții și obțin rezultate atunci când alții își risipesc energia în vorbe fără rost.

Prima carte de farmacologie homeopată din lume o scris-o un român, dar câtă lume știe acest lucru?! Câte așa-zise celebrități, fără creier și fără nimic de spus, nu ocupă fără sens spațiul mediatic la care suntem până la urmă părtași, pentru că îl consumăm seara obosiți, când venim de la muncă?!!!

Am mai scris și eu niște vorbe, într-o revistă… Dar poate pun și ele lumina lor, meritată, atât cât au și atât cât pot, asupra unor oameni care au făcut, fac și care chiar au ceva de spus!

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.