Provocarea la schimbare

0

România are o problemă. Europa are o problemă. Trendul demografic este către o populație îmbătrânită – crește nevoia de servicii de sănătate, crește însă și presiunea pe bugete.

E simplu: populația are nevoie de îngrijiri mai bune, însă numărul celor care contribuie cu bani la buget… se diminuează.

Este evident că trebuie regândit sistemul de sănătate (ca să fiu răutăcioasă, mai întâi trebuie gândit, în unele țări) și găsit un model sustenabil. Până și actualul model de business se află pe ultima sută de metri, la sfârșitul ciclului său de viață.

Frumos spus – avansăm la următorul nivel – e vremea schimbării. Europa sau țările avansate din Europa într-acolo se duc. Negreșit că, cu chiu cu vai, trebuie să ne ținem și noi după ele… prea mari șanse să nu o facem, nu avem. În viitorul model de sănătate, toți stakeholderii trebuie să gândească sistemul în mod inovativ. Inclusiv economia este regândită la ora actuală, iar scopul este comun: desenarea unui sistem de sănătate sustenabil. În condițiile în care laitmotivul general este: NU MAI AVEM BANI, pacienții, politicienii, oficialii, plătitorii, profesioniștii din sănătate, industria trebuie să facă lucrurile altfel, dar împreună. Fără colaborare pentru a rezolva problemele unei provocări comune, nu se poate. Trebuie curajul, inteligența și voința de a schimba în bine și de a folosi resursele pe care le avem, de a le direcționa către modele de îngrijire care să ofere rezultate pozitive și mai mulți ani sănătoși populației.

Inovația bazată pe valoare, tehnologiile medicale sunt parte a acestor soluții care pot fi cost-eficiente.

În Europa vremurilor noastre, raportul dintre pensionari și persoanele care lucrează este de 4 la 1, iar în 2050 va ajunge la 2 la 1. După vârsta de 55 de ani, suma resurselor din sănătate pe care le folosim se dublează la fiecare zece ani.

Comisia Europeană avertizează și ea că în 2020 Uniunea Europeană va avea cu un milion de lucrători în sănătate mai puțin.

Să recapitulăm:

– 
Scad angajații din sănătate;

– 
Populația îmbătrânește;

– 
Crește numărul bolnavilor cronici;

– 
Cresc pretențiile pacienților pentru îngrijiri mai bune;

– 
Scad bugetele și plătitorii.

Cu siguranță există multe soluții, dar cele mai evidente și de bun simț sunt: crearea de programe, sisteme și terapii care să prevină bolile și să țină populația cât mai mult timp sănătoasă și, nu în ultimul rând, investiția în tehnologii medicale și în inovație astfel încât să fie îmbunătățite productivitatea și eficiența sistemului de sănătate.

Tehnologiile inovative îmbunătățesc calitatea îngrijirilor prin diagnosticare precoce, opțiuni de tratament mai puțin invazive și reducerea zilelor de spitalizare și de reabilitare. Regândirea sistemelor de sănătate trebuie să plece de la investiția în prevenție, punerea accentului pe omul sănătos și nu pe cel bolnav.

Viitorul este al unui dispozitiv pe care îl vom înghiți și care ne va spune că nu am luat tratamentul. Industria are o mare responsabilitate (spun companiile însele). Se vorbește despre compania Sanofi – “own the diabetes”, sau despre GE – “owning the cancer”. Industria trebuie să meargă la guvernanți și să le ofere soluții.

Comisarul European, John Dalli, afirma la ultima conferință la Bruxelles, la care am participat, că sănătatea este o investiție, că trebuie crescute forța de muncă din sănătate, cercetarea și dezvoltarea și procentul din PIB alocat sănătății, pentru că nu e suficient să trăiești mai mult. Focusul trebuie să fie pe îmbunătățirea calității vieții. În acest sens, trebuie făcute investiții inteligente în sănătate, bazate pe inovație. Baza discuției trebuie să fie ce înseamnă valoarea adăugată, și nu costurile investiției în sănătate.

70% din bugetele sănătății sunt alocate personalului medical și cheltuielor spitalelor și sub 5% tehnologiilor medicale. Poate o regândire a cheltuielilor ar fi benefică. Chiar și la nivel european, oficialii au mers în direcții diferite, nu a existat o poziție și un sens comun, în funcție de interese regionale, de partid sau personale. Schimbarea trebuie să se realizeze în primul rând la nivel de mentalitate. Rațional și cu argumente, nu există altă soluție. Subconștient… mai avem de luptat la schimbarea mentalului colectiv.

Schimbarea nu este ușoară niciodată, însă este imperativ necesară!

About Author

Comments are closed.