Puzzle

0

 

5 ani. Zeci de numere. 50 de numere. Zeci de analize, sute de interviuri, de articole, de materiale de specialitate, de ştiri. Sute de pagini, sute de întrebări cărora am căutat să le dăm răspunsuri în Medica Academica, ediție de ediție.

Un articol, un interviu este o fereastră deschisă către realitate, așa cum o percepe fiecare dintre noi. Din aceste ferestre deschise, stop‑cadru către o realitate la care nu suntem numai spectatori, ci chiar participanți direcți, pentru că o și creăm, nu‑i așa, zi de zi, în corpurile, inimile și mintea pacienților noștri, se naște un puzzle imens, viu, vibrant, într‑o continuă evoluţie. Oameni care își propun, care vorbesc, care fac, care schimbă lucruri – în Medica Academica.

“Scripta manent”, aminteam și într-un editorial în care îmi mărturiseam atașamentul pentru print. De ce?! Pentru că într-o epocă în care virtualul tinde să preia valențele realului, în care proprietatea asupra informației se dizolvă, în care timpul își pierde sensul – pentru informația care nu are dată, în care şi moartea dispare în pagini de profil întreținute de supraviețuitori, în care copy‑paste-ul devine lege și adevărul este suspendat undeva între manipulare și minciună, un demers pentru onestitate și respectarea valorilor trebuie mai mult decât încurajat. Trebuie susținut, trebuie afirmat, trebuie promovat! Și vă mulțumim că ne susțineți citindu-ne.

Vă mulțumesc că rupeți țipla revistei, număr de număr, că citiți titlurile și articolele din paginile revistei, vă mulțumesc pentru opiniile pe care ni le transmiteți și pentru sugestile pe care ni le faceți.

Fără pretenția de a fi epuizat acest subiect complex cum este sănătatea semenilor noștri, de a fi soluţionat problemele complicate cu care se confruntă profesioniștii din sănătate și cărora trebuie să le facă față în condițiile date, reale, din România, facem în continuare paşi pe acest drum.

Sunt foarte multe de făcut în sănătate – mult de demolat, dar şi mai mult de construit! Este un drum lung către sănătate, către normalitate, către casă. Către noi înșine!

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.