Verifică-ţi site-ul – Medical SEO

0

Ca web designer pentru sectorul medical,  mă confrunt cu probleme şi întrebări destul de consistente. Sunt medici care au acelaşi site de ani de zile, iar un site vechi poate fi inutil la un moment dat şi poate aluneca uşor către o stare de nerespectare a standardelor. Pentru asta am creat pe www.promovamsanatatea.ro/medicalseo o rubrica de instrumente gratuite care să ajute doctorii să-şi păstreze site-urile la o funcţionalitate medie.

Instrumente de validare

Site-urile rulează pe standarde de codificare (HTML,CSS, etc).  Aceste sisteme sunt fluide şi  sunt revizuite în mod constant. Odată cu apariţia de noi browsere, noi caracteristici sunt activate. Deci, este bine să vă validaţi site-ul  pentru a vă asigura că partea nevazuta a site-ului (corul) este conform standardelor.

Instrumentele principale pentru validarea site-uri web sunt:

Pur şi simplu introduceţi site-ul dumneavoastră  în fereastra de validare, iar sistemul vă va sfătui cu privire la orice probleme.

În cazul în care codul dumneavoastră. nu eeste valid, există întotdeauna o soluţie.

Proasta validare se poate reflecta în site-ul dumneavoastră prin neconcordanţa designului între browsere.  Dar ce este cel mai important,  motoarele de căutare să înţeleagă codul site-ului, pentru asta el  trebuie să fie valid,  astfel site-ul poate creşte în clasamente.

Verificarea Backlink-urilor

Backlink-urile (atunci când un alt site pune link  către site-ul dumneavoastră.) vă pot ridica clasamentul în motoarele de căutare şi pot creste  traficul  şi numărul clienţilor. Este bine să ştiţi numărul  backlink-urilor  pe site-ul dumneavoastră.

Pentru a verifica backlink-urile reale, puteti folosi  motoarele de căutare în sine, iar instrumentul meu preferat este Yahoo Site Explorer. Aceasta este adresa: https: / / siteexplorer.search.yahoo.com /.

Introduceţi site-ul dvs. în caseta de sus, si Yahoo  va întoarce o listă de site-uri web care se leagă de site-ul tau. De exemplu, site-ul www.e-psiho.ro are  2,348 backlinks. Un site cu  1000 backlinks este destul de bun. Chiar şi 100 este acceptabil pentru site-urile medicale în dezvoltare.

Vreţi să vă depăşiţi concurenţii ? Verificaţi-vă backlink-urile lor folosind acelaşi instrument.

Verificaţi ce este indexat de Google

Google nu indexează fiecare pagină de  pe internet. Unele pagini sunt considerate cu valoare scăzută şi Google le ignoră. Este întotdeauna important să vă asiguraţi că toate paginile de pe site-ul dumneavoastră sunt indexate de către Google. Alternativ, dacă paginile sunt afişate de două ori (din cauza unui design gresit, fişierele vechi rămase pe server, sau  proastă administrare de server) ele nu vor fi indexate.

Din fericire, Google oferă o cale uşoară pentru a verifica paginile indexate. În fereastra de căutare Google, tastaţi site-ul: http://www.siteulmeu.ro . Google va returna o listă a tuturor paginilor indexate de pe site-ul dumneavoastră.

Veridicaţi Page Rank-ul

Google, cel care a brevetat acest mod de notare, precizează în paginile sale, că  PageRank-ul este valoarea alocată  fiecarui site de pe internet. În concluzie, Page Rank-ul este un sistem de notare bazat pe algoritmi dezvoltaţi de Google pentru a nota sau evalua paginile Web determinand  relevanţa acestora din perspectiva motoarelor de căutare.
Este o metodă proprie de a nota popularitatea unui site pe o scară de la 1 la 10. PageRank superior înseamnă mai sus în top, iar PageRank inferior te situează la sfârşitul topului (o regulă generală).

Există zeci de instrumente de verificare a  PageRank-ului pe  internet, dar cele mai  populare site-uri sunt  http://www.prchecker.info şi http://www.validrank.com .

Maria Călinescu – Expert Medical Seo -PromovamSanatatea.ro

About Author

Comments are closed.