Revidox, un supliment alimentar anti-îmbătrânire, lansat pe piața românească

0

Compania CoreInvest Health a lansat pe piața românească Revidox – Stilvid, un supliment alimentar cu pronunțate afecte anti-îmbătrânire, pentru regenerarea pielii și reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare.

Efectele benefice ale produsului au fost dovedite de studii clinice ale căror rezultate au fost prezentate de prof. dr. Juan Carlos Espin de Gea, cel care a descoperit Stilvid acum 12 ani, în timp ce încerca să îmbunătățească culoarea strugurilor prin iradiere cu ultraviolete. „Descoperirea noastră este reprezentată de creșterea concentrației de resveratrol în struguri, în condiții controlate de iluminare cu ultraviolete, de peste 2000 de ori. Am demonstrat prin studii clinice că acesta previne ateroscleroza, stresul oxidativ și semnele îmbătrânirii, acționând asupra genelor implicate în apariția bolilor cardiovasculare și în metabolismul lipidelor”, a spus prof. Espin de Gea. Descoperirea a fost patentată de Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC), cel mai mare organism de cercetare din Spania, cu peste 130 de cercetători, iar Revidox a primit aprobarea Agenției pentru Siguranță Alimentară și Nutriție din Spania.

Cercetătorii au testat efectele produsului pe animale şi în special pe porc, arătând că Stilvid previne ateroscleroza, diminuează stresul oxidativ şi procesele îmbătrânirii. Ulterior au demarat un studiu clinic triplu orb, în care au fost înrolate 75 de persoane, dintre care 25 au luat placebo, 25 resveratrol în concentraţia în care se găseşte în mod normal în struguri şi 25 Stilvid. Studiul s-a făcut pe durata unui an, iar subiecţii au luat câte o capsulă pe zi timp de şase luni şi câte două capsule pe zi în următoarele şase luni. S-au analizat markeri asociaţi cu îmbătrânirea şi bolile cardiovasculare. „Rezultatele au arătat că Stilvid a îmbunătăţit mulţi indicatori asociaţi cu bolile cardiovasculare şi procesele asociate îmbătrânirii şi acest lucru se întâmplă şi la persoanele sănătoase, şi la cele cu risc cardiovascular”, a punctat prof. Juan Carlos Espin de Gea.

Un efect evidențiat ulterior și care a fost şi demonstrat prin studii clinice a fost îmbunătățirea calității pielii, prin creșterea gradului de hidratare – cu 80%, prin creșterea elasticității pielii și prin reducerea profunzimii ridurilor. Aceste efecte au fost evidențiate de dr. Victor Clătici, medic dermatolog la Spitalul Elias.

Dr. Ileana Turcu, director științific al Fundației „Ana Aslan Internațional”, a apreciat că acest produs poate fi considerat „o formulă de excepție pe piața suplimentelor alimentare”, spunând că „resetează funcționarea normală a genelor deteriorate, chiar în decursul generațiilor anterioare, de orice fel de stress”.

Creatoarea de modă Romanița Iovan, imaginea produsului în România, a declarat că este primul supliment alimentar pe care îl ia deja de patru luni și ale cărui efecte pozitive le-a simțit după primele două luni.

Suplimentul se vinde pe cinci continente, fiind luat de milioane de persoane. Dr. Dana Stănciulescu, preşedinte CoreInvest Health, şi-a declarat încrederea în efectele Revidox, reamintind sloganul Revidox: „Să rămânem tineri în viitor! ”.

Cum ați descoperit Revidox?

A fost o descoperire făcută din întâmplare. Doream să îmbunătățim proprietățile senzoriale ale strugurilor și foloseam o serie de procese tehnologice – între care iluminarea cu ultraviolete – și, în loc să îmbunătățim pigmentarea strugurilor, am observat o creștere remarcabilă a unei substanțe, numită resveratrol, de peste 2000 de ori. Apoi am înțeles că am descoperit o modalitate foarte interesantă de a controla concentrația acestei substanțe în struguri, pentru că, în ciuda credinței generale, concentrația de resveratrol în struguri și în vinul roșu nu este foarte mare și, în plus, variază în limite extrem de largi. Putem astfel controla concentrația acestui produs, și asta ne-a condus la obținerea produsului final, Revidox, care nu este numai un supliment alimentar bogat în resveratrol, ci are și o compoziție unică. Pasul următor a fost să demonstrăm eficacitatea și siguranța produsului la animale și apoi, prin studii clinice, la oameni.

Este unul din puținele suplimente alimentare care are studii clinice care să-i dovedească eficacitatea și siguranța. Ce au arătat aceste studii clinice?

Este destul de neobișnuit, ba chiar foarte rar, să susții eficacitatea și siguranța unui supliment alimentar prin studii clinice, și acesta e primul aspect important. Apoi, un al doilea aspect cheie este reprezentat de eficacitatea produsului contra procesului de îmbătrânire. A trebuit să dovedim întâi siguranța produsului, pentru că atunci când vii la farmacie intri într-o adevărată junglă, cu mii de produse, dar care nu au dovedită siguranța. Așa că asta a fost principala noastră preocupare, la început.

Apoi, în ceea ce privește eficacitatea produsului, studiile noastre au arătat că Stilvid de la Revidox previne apariția proceselor corelate cu înaintarea în vârstă – există markeri corelați cu îmbătrânirea, care cresc la vârstnici. Crește și riscul afecțiunilor cardiovasculare. Acești markeri cresc totodată în boala Alzheimer, în cancer, în toate situațiile care înseamnă o inflamație cronică; iar când îmbătrânești, riscul de inflamație cronică crește.

Deci dacă combați procesele cronice inflamatorii combați îmbătrânirea, și poate poți împinge momentul apariției tuturor acestor procese dureroase de la 40 – 45 de ani la 60 – 65 de ani.

Pe ce se concentrează studiile dvs. acum?

Primim și prelucrăm un număr mare de date de la oameni și animale referitor la Revidox. Nu am menționat anterior, în conferința de presă pentru lansarea produsului, o importantă parte a studiului nostru. Am analizat expresia genică a celulelor noastre după consumul de Revidox, ceea ce reprezintă o cale de a explora un efect global. Vom putea analiza expresia a 25.000 de gene, expresia genomului uman, pentru ca apoi să interpretăm toate rezultatele. Am obținut deja unele rezultate foarte frumoase, dar nu pot să vi le dezvălui acum; există o filieră foarte importantă a procesului de îmbătrânire care este influențată și reglementată de Stilvid.

Continuăm același studiu clinic prin care am dovedit eficacitatea produsului, însă acumulăm noi date și le interpretăm.

Când estimați că vor fi date publicității aceste date?

În cursul acestui an, poate anul viitor. Calendarul nostru, al cercetătorilor, este probabil diferit de al dvs., jurnaliștilor, și probabil diferit de cel al segmentului comercial.

Dvs. luați Revidox?

Da, deja de patru ani. Lansarea Revidox a fost acum trei ani, dar noi am avut acces la aceste informații mai înainte, pentru că lucram la asta și am văzut rezultatele. După cum spuneam, descoperirea am făcut-o acum 12 ani, apoi am urmărit efectele pe animale, și da, sunt convins. Dacă văd efectele produsului, de ce să nu îl iau. În final am văzut efectele demonstrate de studiile clinice, care au fost validate de cardiologi și de dermatologi.

Cine ar trebui să ia Revidox,
în primul rând?

Conform rezultatelor cercetărilor noastre și strategiilor anti-aging, vârsta este cel mai important factor de risc pentru foarte multe afecțiuni. Astfel, la 35 – 40 de ani riscul acestor afecțiuni crește major. Există un punct critic între 35 și 40 de ani, când organismul nu este atât de bine echilibrat. Și cred că aici este vârsta potrivită pentru a lua Revidox, pentru a întârzia toate aceste procese corelate cu îmbătrânirea. Punctul cheie este să încerci să întârzii toate aceste procese de îmbătrânire, de la 35 – 40 de ani, la 60 – 65 de ani.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.